Tužilaštvo proverava sporne navode tvita Vesne Pešić

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visokotehnološki kriminal da istraži sporne navode Vesne Pešić objavljene na društvenoj mreži Tviter. Nela Kuburović pozdravlja reakciju tužilaštva.

"Javni tužilac je naložila da se preduzmu sve mere u skladu sa zakonom. Slede provere da li ima elemenata krivičnog dela za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti", rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Predmet je formiran u subotu odmah nakon objave tvita na nalogu V. P., precizirala je Bjeloševa.

Članica Predsedništva SNS-a i ministarska pravde Nela Kuburović pozdravila je reakciju tužilaštva i inicijativu da preispita da li postoje elementi krivičnog dela u tvitu Vesne Pešić, koji smatra skandaloznim.

"Pozivanje na ubistvo predsednika bilo koje države, a pogotovu u onoj u kojoj pre nešto više od 15 godina ubijen premijer, i to u trenutku kada su upravo politički istomišljenici Vesne Pešić bili na vlasti, govori samo da građani na predstojećim izborima biraju između Srbije u kojoj se nasilje, kriminal i vešala na ulici ne tolerišu, Srbije koja gradi puteve i otvara nova radna mesta - i Srbije u kojoj se upiru cevi snajpera na legitimno izabranog predstavnika naroda, izaziva nered i haos na ulicama, i ne poštuje volja građana", rekla je Kuburovićeva. 

U reagovanju dostavljenom Tanjugu, Nela Kuburović je naglasila da Srbija više "nikada ne sme biti zemlja tajkuna i kriminalaca u kojoj se pištoljima i motkama zavodi red na ulici".  

Vesna Pešić je na svom nalogu napisala: "Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu".

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 20. jan 2020, 10:34) - anonymous [neregistrovani]

optuzba

sada se vadi kao da je mislila na sebe.ja da sam napisao tako nesto protiv borisa dzonsona doletela bi anti teroristicka jedinica i uhapsila bi me momentalno.

(nedelja, 19. jan 2020, 15:54) - anonymous [neregistrovani]

Vesna

bilo gde u svetu ona bi bila vec u zatvoru,znaci da je tuzilastvo do sada lose radilo svoj posao.strasno.