Eksplozija u Ivanjici, teško povređen radnik bolnice

Jedan radnik zadobio je teške telesne povrede kada je u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Ivanjici došlo do eksplozije prilikom dotakanja mazuta u cisternu, koja se nalazi u neposrednoj blizini objekta.

Nezgoda se dogodila oko 12.30 časova, a jedan radnik zadobio je teške telesne povrede, potvrdio je za RTS direktor te ustanove, dr Miroslav Popović.

U lokalnoj samoupravi su rekli da je teško povređen pomoćni radnik prebačen u užičku bolnicu sa povredama glave i da je u životnoj opasnosti.

Podsećaju da je na tom delu teritorije opštine još na snazi vanredna situacija koja je nastala zbog curenja mazuta iz podzemne cisterne, odakle se mazut prošle godine u nekoliko navrata izlivao u reku Moravicu.

Istraga je u toku. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 16. jan 2020, 20:10) - anonymous [neregistrovani]

Danka

Molimo se za povređenog radnika da se oporavi.
Bože spasi ovog čoveka

(četvrtak, 16. jan 2020, 16:34) - Borko [neregistrovani]

Javašluk

Ništa se ne radi kako treba i niko se ne drži propisa.Zato se ovakve nesreće dešavaju.Kod nas je sve po sistemu “nema problema” i “lakoćemo”.

(četvrtak, 16. jan 2020, 15:55) - anonymous [neregistrovani]

voda u mazutu

U mazutu ima dosta vode preko 1,5% (dozvoljena gornja granica). Mazut je najvjerovatnije razgrijan na preko 100 oC iako se ne bi trebao grijati preko 80 oC. Zbog ovoga je došlo do ključanja vode i stvaranja pjen, a samim tim i curenja. Obratiti pažnju na kvalitet mazut jer očigledno nešto nije u redu.