Predložen pritvor osumnjičenim za organizovanje i posredovanje u prostituciji

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da bude određen pritvor za 18 osumnjičenih za organizovanje i posredovanje u prostituciji u iznajmljenim stanovima u Beogradu.

Za četvoro okrivljenih tužilac je predložio određivanje mere zabrane prilaska, komunikacije i sastajanja sa svedocima, saopšteno je iz Tužilaštva.

Prethodno je u tužilastvu saslušano 22 osumnjičenih koji su uhapšeni zbog sumnje da su od marta do kraja novembra 2019. organizovali posredovanje u prostituciji tako što su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika seksualnih usluga i na taj način pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Radi se o dve organizovane kriminale grupe.

Tužilac za organizovani kriminal je u skraćenom postupku osumnjičenima stavio na teret krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 15. jan 2020, 16:40) - anonymous [neregistrovani]

Pitam se pitam?

da li su stanodavci prijavili ove biznismene i platili porez za izdavanje stanova?danas svaka zgrada ima video nadzor i stanari znaju sta se radi i treba da prijave sumnjive stanare.