Poginuo radnik u ciglani u Stalaću

Tridesetsedmogodišnji muškarac stradao je u ciglani "Mladost" u Stalaću dok je radio za mašinom za mlevenje zemlje koja mu je zahvatila odeću i uvukla ga u bubanj.

S. D. je stradao juče nešto posle 18 časova.

Kako je RTS-u potvrđeno u inspekciji rada u Kruševcu, S. D. je stradao dok je radio za mašinom za mlevenje zemlje koja mu je zahvatila odeću i uvukla ga u bubanj. Preminuo je na licu mesta.

Uviđaju su prisustvovali tužilac i inspektor kriminalističke policije Ćićevac. Tokom istrage biće utvrđene sve okolnosti ove nesreće.

Ciglana u Stalaću je ogranak privatnog preduzeća "Mladost" iz Leskovca.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 14. jan 2020, 12:20) - Bob [neregistrovani]

Krivica

Saucesce porodici. Pored svake opasne masine treba da postoji senzor koji ako se bilo ko od radnika priblizi da masina stane sa radom, Iz iskustva znam da te senzore gazde odmah poskidaju jer usporavaju rad i smanjuju proizvodju. Kod nas je najevtiniji zivot radnika, a kakvo nam je sudstvo, nikad ni jedan gazda nije zbog toga zaglavio zatvor.

(utorak, 14. jan 2020, 12:05) - anonymous [neregistrovani]

Alo!!! U kom veku živimo???

Svaka opasna mašina ima siguronosni prekidač sasvim pri ruci radniku ... s mesta se mašina zaustavlja! Da li ova mašina ima takvo nešto???
A da ne spominjem to da imamo na pretek inžinjera koji kod svih tih mašina mogu da postave senzore za zaustavljanje koji se aktiviraju na uzvik (na glasovnu komandu) radnika.
Hoće li država već jednom, makar privremeno angažovati veći broj inspektora da provere stanje sa zaštitom na radu ili će se i dalje izlaziti na uviđaj samo kad radnik pogine???

(utorak, 14. jan 2020, 11:47) - anonymous [neregistrovani]

garderoba

treba pazit na odabir garderobe,mnogo opasno kada masina zakaci garderobu licno sam se uverio.pokoj mu dusi mnogo strasna smrt.

(utorak, 14. jan 2020, 11:03) - Uglješa Čađenović-CRNI [neregistrovani]

Strašna tragedija

Strašna tragedija. Saučešće porodici nastradalog. Moraju se preduzimati ozbiljne mere zaštite na radu na potencijalno opasnim radnim mestima,neročito za radnike na mašinama za sečenje, presovanje, varenje, topljenje...