Hapšenje zbog zloupotrebe službenog položaja, oštećen mobilni operator

Policija je u Beogradu u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila L. D. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju se dodaje da je zbog istog krivičnog dela, kao i zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, protiv pedesetogodišnjeg muškarca podneta krivična prijava.

"L. D. je kao zaposlena u Službi za prodaju fizičkim licima i malim preduzećima pri jednom operateru mobilne telefonije, suprotno procedurama i pravilnicima kompanije, omogućila pedesetogodišnjem muškarcu zaključenje pretplatničkih ugovora na osnovu falsifikovanih ovlašćenja odgovornih lica više preduzeća", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Dodaje se i da je osumnjičeni muškarac, koji je, kako se sumnja, L. D. podstrekao na izvršenje krivičnog dela, pribavio je falsifikovana ovlašćenja odgovornih lica, a potom je, nakon zaključenih pretplatničkih ugovora, preuzimao mobilne aparate i sim kartice.

Na ovaj način, kako se navodi iz MUP-a, osumnjičeni su oštetili operatora mobilne telefonije za iznos od oko 2.600.000 dinara.

L. D. je privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 12. jan 2020, 13:08) - anonymous [neregistrovani]

e

ma dobro , sitni prevaranti, odlepi ce par meseci u cuzi i to je to a mozda i neku uslovnu kaznu...