Saslušan direktor Infrastruktura železnice, Tužilaštvo traži pritvor

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je nakon saslušanja da sud odredi pritvor direktoru "Infrastruktura železnice" M. J. i još trojici osumnjičenih za davanje i primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.

Direktor "Infrastruktura železnice" M. J. i još trojica osumnjičenih ranije danas su saslušani pred tužiocem, a odluku o pritvoru doneće do kraja dana sudija za prethodni postupak Specijalnog suda, rečeno je u tužilaštvu.

M. J. je prema Tanjugovom izvoru, u formalnom i neformalnom delu razgovora govorio potpuno kontradiktorne stvari.

Naredbom o sprovođenju istrage, on se tereti za primanje mita, a ostali za davanje mita.

Pored M. J, juče su u ovom slučaju uhapšeni D. B, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz tog grada, Z. S. i V. K.

Oni su u subotu rano ujutru uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je M. J. primio mito od 10.000 evra preko posrednika – D. B, u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da je M. J. neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali M. J.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 12. jan 2020, 18:51) - Lola [neregistrovani]

Ministarka

Na poligraf svi.