Direktor "Infrastrukture železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni zbog mita

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da su direktor Javnog preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni zbog mita od 10.000 evra.

Direktor JP "Infrastrukture železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postpuku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge, rekao je Stefanović na konferenciji za štampu u Palati "Srbija".

Uhapšen je M. J. (1961), direktor JP "Infrastruktura železnice Srbije", zatim D. B. (1970), član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada.

Uhapšeni su i advokati Z. S. i V. K, koji su kako je navelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, od strane direktora M.J., neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Stefanović je rekao da se direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradnje brze pruge.

"Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac", rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom.

Svima je određeno zadržavanja do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima izvršiti ispitivanje osumnjičenih i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, rekao je Stefanović.

"Ovo je veoma važno jer borba protiv korupcije ne sme da stane, da bude selektivna, mora da se vodi računa o tome da se zaštite najviši državni interesi i interesi građana Srbije", poručio je Stefanović.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се