Direktor "Infrastrukture železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni zbog mita

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da su direktor Javnog preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni zbog mita od 10.000 evra.

Direktor JP "Infrastrukture železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postpuku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge, rekao je Stefanović na konferenciji za štampu u Palati "Srbija".

Uhapšen je M. J. (1961), direktor JP "Infrastruktura železnice Srbije", zatim D. B. (1970), član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada.

Uhapšeni su i advokati Z. S. i V. K, koji su kako je navelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, od strane direktora M.J., neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Stefanović je rekao da se direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradnje brze pruge.

"Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac", rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom.

Svima je određeno zadržavanja do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima izvršiti ispitivanje osumnjičenih i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, rekao je Stefanović.

"Ovo je veoma važno jer borba protiv korupcije ne sme da stane, da bude selektivna, mora da se vodi računa o tome da se zaštite najviši državni interesi i interesi građana Srbije", poručio je Stefanović.

broj komentara 13 pošalji komentar
(utorak, 14. jan 2020, 16:18) - Stelt [neregistrovani]

Bravooo

Odmah primeniti i zakon poreklu imovine!!!!!

(ponedeljak, 13. jan 2020, 11:02) - Li [neregistrovani]

Prašina

Bacanje prašine u oči!
Uvek nastradaju mali igrači.
Najveće afere gurnute pod tepih!

(nedelja, 12. jan 2020, 13:42) - anonymous [neregistrovani]

Hapsenje

Polozaj pojedinci bahato koriste kako bi se obogatili. Svaka cast policiji na sprovedenoj akciji, svi treba da postuju a ne da zloupotrbljavaju polozaj na kome se nalaze!

(subota, 11. jan 2020, 23:46) - Toma [neregistrovani]

Kom

Policija uhapsila direktora jedne od najvećih državnih kompanija. Čestitam im na tome jer se lopovluk u Srbiji ne isplati

(subota, 11. jan 2020, 21:30) - Lola [neregistrovani]

Uspeh

Još jedna uspešna akcija naše policije u suzbijanju kriminala i korupcije.

(subota, 11. jan 2020, 19:18) - anonymousKIKI [neregistrovani]

asddd

Kada bi se nastavilo sa ovom praksom borbe protiv korupcije,gradjani bi bili zadovoljni.

(subota, 11. jan 2020, 17:08) - Tina [neregistrovani]

Zasluga

Svakom po zasluzi. Korupciji se mora stati na put!

(subota, 11. jan 2020, 13:21) - anonymous [neregistrovani]

Sta reci

Ako budu proveravali,direktore bice novih zaposljavanja ( nasi direktori nisu japanci )

(subota, 11. jan 2020, 12:42) - Perica Dj. [neregistrovani]

Uspeh

Jos jedan uspeh nase policije,svaka cast.

(subota, 11. jan 2020, 11:51) - Bob [neregistrovani]

Lepo

Policija radi svoj posao, ali sudstvo... kao i obicno, posle vise godina sudjenja isti ce biti oslobodjen zbog nedostatka dokaza.