MUP i načelnik Milenković o pisanju medija u slučaju "Jovanjica"

Načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković oglasio se povodom slučaja "Jovanjica" i izjavio da je kompletnom akcijom lično rukovodio, a da je u akciji učestvovalo pedeset policijskih službenika Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije, odnosno Odeljenja za borbu protiv droga.

"Zbog brojnih netačnih i neistinitih informacija želim da upoznam javnost sa slučajem Jovanjica. Kompletnom akcijom lično sam rukovodio, a u akciji je učestvovalo 50 policijskih službenika Četvrtog odeljenja UKP-a, odnosno Odeljenja za borbu protiv droga", naveo je Milenković u izjavi za medije koju je dostavio MUP.

Od samog početka je, kaže, kompletno postupanje policijskih službenika bilo zakonito uz obaveštavanje nadležnog tužilaštva, u ovom slučaju Specijalnog tužilaštva.

Napomenuo je da od početka istrage, pa do danas, apsolutno nikakvih pritisaka nije bilo od bilo koga iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Takođe, želim da upoznam javnost da je kompletna istraga sprovedena adekvatno i zakonito. Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem. To odgovorno tvrdim kao načelnik Odeljenja koje je vodilo istragu i kao neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije", rekao je Milenković.

Apelovao je na sve da ne vrše pritisak preko medija na policijske službenike MUP-a, koji, kako je rekao, rade profesionalno i zakonito u interesu zaštite prava i sloboda građana Republike Srbije.

Ministarstvo je navelo da je izjavu Milenkovića poslalo zbog "najnovijeg talasa izmišljotina i besmislica koje se konstantno pojavljuju u javnosti" i pozvalo "pojedince" da prestanu sa plasiranjem "raznoraznih neistina zarad sticanja kojekakvih koristi i poena", a kojima nanose štetu ugledu MUP-a.

Policija je krajem novembra na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane. Uhapšen je P. K., odgovorno lice firme "Jovanjica" u čijem vlasništvu je poljoprivredno dobro, kao i svi zaposleni u toj firmi. 

broj komentara 0 pošalji komentar