Osuđeni zbog prevara u nagradnim igrama Državne lutrije Srbije

Specijalni sud u Beogradu, nakon ponovljenog suđenja po nalogu Vrhovnog kasacionog suda, ponovo je osudio na zatvorske i novčane kazne grupu optuženih za prevare u SMS nagradnim igrama Državne lutrije Srbije.

Predrag Bećirić je ponovo osuđen na četiri i po godine zatvora i novčanu kaznu od 150.000 dinara, dok su njegovi saradnici osuđeni na kazne od sedam meseci do tri godine zatvora i novčane kazne.

Osuđeni su, prema optužbama, prevarama u SMS nagradnim igrama Državne lutrije Srbije uzimali nagrade na štetu drugih učesnika, dovodeći u zabludu priređivača igre da igraju po pravilima.

Terete se da su tokom 2009. i 2010. godine sa više od 200 mobilnih telefona, uređajem za povezivanje komunikacija mobilnim telefonima i korišćenjem softvera, uticali na ishod igara na sreću i osvojili 188 nagrada na takozvanim telefonskim licitacijama.

Reč je o igrama "RTS licitacija", "Grand licitacija" i "Grand auto".

U saopštenju suda se navodi da je od okrivljenih i trećih lica oduzeta imovina stečena krivičnim delima, a u pitanju su vozila, stanovi i novac.

Ovo je prvostepena presuda na koju optuženi i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Izrečene zatvorske i novčane kazne 

Sud je Marijanu Mijanović osudio na kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara, Miloša Banduku na 20 meseci zatvora i 90.000 dinara, a Darka Dragosavljevića na godinu i po dana i 80.000 dinara.

Na po godinu dana kućnog zatvora i novčane kazne od 60.000 do 80.000 dinara osuđeni su Marko Banduka, Miloš Mirić i Boško Ivošević.

Sud je Viktora Vickova i Vladimira Sladića osudio na kazne kućnog zatvora od devet meseci i novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara.

Bojana Tutunović osuđena je na deset meseci kućnog zatvora i 50.000 dinara, a na po sedam meseci kućnog zatvora i 40.000 dinara osuđeni su Mile Jakšić, Marko Vukojević, Robert Balaž, Milica Mirić i Vilim Sladić.

Izrečene novčane kazne dužni su da plate u roku od tri meseca ili će biti zamenjene kaznama zatvora.

broj komentara 0 pošalji komentar