Nenad Arsić optužen za "zločin protiv civilnog stanovništva"

Kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv Nenada Arsića za navodni "zločin protiv civilnog stanovništva".

Specijalno tužilaštvo saopštava da je optuženi N. A. tokom ratnog sukoba na Kosovu, kao pripadnik policijske jedinice rezervnog sastava Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prekršio pravila međunarodnog humanitarnog prava protiv lica i imovine zaštićenih odgovarajućim odredbama Ženevskih konvencija.

U optužnici se navodi da je "N. A. je u okolini 'Emšir' naselja u Prištini, u saradnji sa drugim licima srpske policije, do sada neidentifikovanima, učestvovao u akciji protiv civilnog stanovništva albanske nacionalnosti, u kojoj su nečovečno mučili J. Š. i S. Š. tukući ih dugim snažnim predmetima, povredivši ih i nanoseći im velike patnje i teške telesne povrede. Od tih posledica oni trpe i danas".

"Istog dana optuženi N. A. u saizvršilaštvu sa drugim osobama od oštećenog je izvukao i prisvojio velike sume novca, neke automobile i druge dragocenosti. Ovim postupcima okrivljeni N. A. u saizvršilaštvu počinio je krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva", tvrde u kosovskom tužilaštvu.

Arsićev advokat, Dejan Vasić, izjavio je da je uveren da će se pred sudom pokazati da su oštećeni, zbog protoka vremena, pogrešno označili njegovog klijenta kao izvršioca.

Nenad Arsić iz Čaglavice uhapšen je na Merdaru u oktobru. Negirao je krivicu i umešanost u krivična dela koja mu stavljaju na teret.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво