Vozač šlepera koji je izazvao nesreću na auto-putu braniće se sa slobode

Vozač kamiona iz Kraljeva, koji je u petak izazvao saobraćajnu nesreću na auto-putu Beograd–Niš u kojoj su poginule tri osobe, pušten je iz pritvora i braniće se sa slobode.

Šleper je u petak udario u kombi vozilo koje je stajalo u zaustavnoj traci zbog kvara. Tom prilikom poginula su tri radnika "Telefonkabla" iz Kragujevca, a osam je povređeno.  

Vozača G. R. (46), koji je upravljao šleperom, na sudu će teretiti za ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju.

U saopštenju Osnovnog suda u Nišu piše da je odbijen predlog tužilaštva za određivanje pritvora, kako ne bi uticao na svedoke koji su bili neposredni očevici događaja.

Za određivanje pritvora neophodno je navesti konkretne okolnosti koje potvrđuju postojanje opasnosti od uticaja, saopšteno je u Osnovnom sudu u Nišu.

broj komentara 8 pošalji komentar
(utorak, 03. dec 2019, 23:09) - anonymous [neregistrovani]

Re

Na zapadu je obavezno ako ti je auto u kvaru moras propisno obeležiti obuci prsluk napustiti vozilo u stvari biti iza zastitne ograde (branika na auto putu) bas zbog naltanja drugih vozila

(ponedeljak, 02. dec 2019, 13:29) - anonymous [neregistrovani]

Sramota

Sramota! Ubio troje ljudi, nekoliko tesko ranio, ostetio kombi, vozio zaustavnom trakom i pustili ga na slobpdu. Pa gde to ima?

(ponedeljak, 02. dec 2019, 13:12) - anonymous [neregistrovani]

Re: Žalosno

Zemljače, ja ti se ne smejem ali ti se čudim. I ja živim daleko od Srbije, čitam ove tvoje redove i shvatam da si ti pobrkao pravila kulturnog i savesnog ponašanja vozača (kakvog van Srbije očigledno ima mnogo više nego u Srbiji), sa saobraćajnim propisima.
Svuda i uvek se mora voditi računa za život čoveka ili životinje, za eventualnu veću ili manju materijalnu štetu - bez obzira ko se u datoj situaciji ponaša u skladu sa saobraćajnim propisima, a ko ne. Dakle, ovo nije saobraćajni propis ali je krivični propis.
Ali - kada je vozilo na zaustavnoj traci, ostali učesnici u saobraćaju moraju biti pažljiviji samo koliko se može(!?) jer neočekivano, nelogično prestrojavanje ili usporavanje - ugrožava ostale učesnike koji su možda u punoj brzini.
Stvar trenutne(!) procene je šta je manje opasno uraditi ...Trenutak! ...
Ja i ti - ne znamo šta se tamo događalo, a ja ovo pišem samo kao odgovor na tvoj komentar. Samo očevici to znaju i samo Sud može da presudi.
Zato postoje saobraćajni propisi koji olakšavaju odlučivanje u ovakvim situacijama i organizuju red kojim se maksimalno izbegavaju žrtve i šteta.

(ponedeljak, 02. dec 2019, 12:35) - anonymous [neregistrovani]

Čemu ovakvi komenrari

kad se još uvek ne zna šta se desilo. Možda čovek nije kriv.

(ponedeljak, 02. dec 2019, 12:25) - Vlajko [neregistrovani]

Da li je moguće?

Tereti se za ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju? A kamo ono sa smrtnim ishodom ili koje je za posledicu imalo ljudske žrtve i teške telesne povrede? Za ne zadržavanje u pritvoru nemam komentar, jer je to mera koja se primenjuje u posebnim okolnostima, nije kazna koja odmah počinje pa ako je dostupan tužilaštvu neka se brani sa slobode ali optužnica mora biti prava. Dokazi su tu, dosta će zavisiti od veštačenja i to će biti ključno.

(ponedeljak, 02. dec 2019, 12:25) - popaj [neregistrovani]

ocekivana odluka

U pitanju je krivicno delo iz oblasti saobracaja. Ne vidim razlog zbog cega bi bio u istrazi.

(ponedeljak, 02. dec 2019, 12:06) - anonymous [neregistrovani]

Žalosno

Ovo se može da izbegne. Ja sam pre možda sedmicu dve komentarisao ali su mi se neki smejali. Vozim kamion po Americi I Kanadi...živim u Srbiji. Gore je zakon da ako ima vozilo na zaustavnoj traci zbog bilo kog razloga, vi se morate pomeriti u ljevu traku da se ovo izbegne. To se gore jako poštuje. Ako se ne možete prebaciti u ljevu onda morate usporiti. Ljudi, to je samo poštovanje i logika. Kako biste se vi osećali da ste u zaustavnoj traci a neko proleti 130 k/h pored vas. To je strahovito. Ako vama smeta, smeta i drugom. Ja se uvek pomerim. 99% puta se možete pomeriti u ljevu...kada ne mozete onda usporite... Lako je opet stati na gas kada bezbedno prođete. Čovek može da završi u zatvoru, a neko pogine. Zar Vam to treba?

(ponedeljak, 02. dec 2019, 11:57) - anonymous [neregistrovani]

Sramota

A da mu se oduzme vozačka dozvola?