Niš, počelo suđenje vozaču "Koridora Srbije"

Pred Osnovnim sudom u Nišu počeo je glavni preteres na suđenju vozaču "Koridora Srbije" koji se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi Doljevac 31. januara, kada je jedna osoba poginula, a petoro teže i lakše povređeno.

Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je za S. D. (35) kaznu zatvora od najmanje pet godina, jer se u rejonu naplatne rampe Doljevac kretao nedozvoljenom brzinom i u vozilo koje je stajalo na rampi udario brzinom od 93,6 kilometara na sat.

Advokat oštećenih je zatražio da se za ovaj postupak obezbede svi snimci sa naplatne rampe Doljevac, a ne samo jedan koji je za sada dostavilo Javno preduzeće "Putevi Srbije".

S druge strane, odbrana je zatražila hidrometeorološko veštačanje koje bi pokazalo da li je na putu bila gusta magla i poledica, ali i procenu da li je trepteća signalizacija na naplatnoj rampi Doljevac radila.

Početku glavnog pretresa nije prisustvovalo četvoro oštećenih, među kojima i v. d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić, kome nije dostavljen sudski poziv.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 12. februar naredne godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи