Incident u Specijalnom sudu, optuženi tokom suđenja sam sebe ranio

U Specijalnom sudu u Beogradu dogodio se incident kada je jedan od optuženih u slučaju "Valjevska grupa" naneo sebi povrede malim staklenim predmetom.

U toku suđenja Valjevskoj grupi pred Specijalni sudom u Beogradu, optuženi Z. J. posekao je sebi vrat pred svima u sudnici.

Kako nezvanično saznajemo Z. J. se javio za reč, izašao za sudsku govornicu, iz džepa izvadio oštar predmet i pokušao samoubistvo.

Incident se dogodio oko 10.10, a povređeni muškarac je prevezen na VMA. Kako saznajemo, u pitanju su površinske povrede, a on je nakon zbrinjavanja pušten.

Tanjug prenosi da je Z. J. naneo sebi povredu metalnim predmetom od jednog centimetra koji nije detektovan na KD vratima, zbog svoje minimalne veličine.

Portparolka suda Tatjana Tešić precizirala je da je Z. J. sebi naneo površinske rane, dok ga je pravosudna straža sprečila da se dalje povređuje.

Suđenje je prekinuto, a nakon pauze sudija Svetlana Aleksić saopštila je da su lekari ukazali pomoć Jeličiću, koji je sebi naneo dve manje rane po rukama i jednu na vratu.

Saopštila je da je sa 150.000 dinara kaznila njegovog branioca Dragoljuba Đorđevića jer je tapšao u pravcu sudskog veća kada se dogodio incident.

"Valjevska grupa" je pohapšena 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza krivičnih dela, a prvostepeno suđenje i dalje traje.

Pripadnici ove grupe  terete se za teška ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iznudu i nanošenje lakih i teških telesnih povreda i iznudu novca.

Nastavak suđenja je zakazan za 5. decembar, a potom i za 14. i 15. januar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво