Viši sud: Vukotić može da bude izručen Crnoj Gori

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu utvrdilo je da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje pravosudnim organima Crne Gore okrivljenog Jovana Vukotića za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Viši sud je potvrdio da su ispunjeni zakonski uslovi za izručenje Jovana Vukotića Crnoj Gori. 

"Postupajući po nalozima iz rešenja Apelacionog suda u Beogradu od 31. oktobra, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, na sednici veća održanoj 18. novembra, donelo je rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje pravosudnim organima Crne Gore okrivljenog Vukotić Jovana, radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju iz člana 144 stav 1 tačka 8 u vezi člana 20 i člana 23 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore", precizira se u saopštenju.

Iz Višeg suda dodaju i da je protiv navedenog rešenja dozvoljena žalba Apelacionom sudu u Beogradu, a preko ovog suda u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prethodno 13. novembra prvostepeno rešenje kojim je bilo utvrđeno da su ispunjene pretpostavke za izručenje Crnoj Gori Kotoranina Jovana Vukotića (38) koja ga traži zbog pokušaja ubistava i držanja oružja.

Tom odlukom je naloženo Višem sudu u Beogradu da ponovo odluči o zamolnici Crne Gore i otkolni nepravilnosti iz ukinute odluke.

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja, a veruje se da je on visokorangirani pripadnik kriminalnog "škaljarskog klana" iz tog grada.

Inače, ovaj Kotoranin, koji ima državljanstvo i Srbije i Crne Gore, u Srbiji izdržava kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво