Šaranoviću 30 godina zatvora za ubistvo advokata

Viši sud u Beogradu osudio je na 30 godina Vladimira Šaranovića povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru. To je prva presuda za ubistvo nekog advokata u Srbiji.

To je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Vladimir Šaranović je osuđen za krivična dela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, jer je u stanu kojem je živeo sa suprugom pronađena izvesna količina marihuane.

Sud smatra da je Šaranović znao da ubija advokata, u vezi sa njegovim poslom, a advokaturu je sud opredelio kao delatnost od javnog interesa.

Tokom suđenja, Šaranović je negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

U svojoj završnoj reči, obratio se udovici advokata Anji Zrelec navodeći da mu je žao njenog supruga, ali da on nema ništa sa ubistvom.

Priznao je krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Slučaj se dovodi u vezu sa Zrelecovim zastupanjem Vladimirovog rođaka iz Crne Gore Slobodana Šaranovića, ubijenog u Budvi 2017. godine.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Vladimir Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara 2017. godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Optužen je da iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се