Bivši radnik "Prvog partizana" i državljanin Severne Makedonije branili se ćutanjem

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su dvojica od četiri uhapšena povodom zloupotreba sa dokumentacijom "Prvog partizana" iz Užica, koji su se branili ćutanjem.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva juče su uhapšeni državljanin Severne Makedonije, bivši inženjer "Prvog partizana" i još dva radnika užičke fabrike.

Danas su saslušani državljanin Severne Makedonije i vlasnik "Ars grupe" iz Skoplja S. D. koji je osumnjičen za davanje mita, i bivši inženjer u "Prvom partizanu" B. G., koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Oni su iskoristili svoje pravo da ne iznose odbranu, a tužilaštvo je predložilo da im sud odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Konstruktor u Pogonu za alate i mašine N. I. iz Požege i projektant mašina M. M., osumnjičeni za zloupotrebu položaja odgovornog lica, biće saslušani sutra u tužilaštvu.

Njima se stavlja na teret da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju "Prvom partizanu" iz Užica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije.

Oni su osumnjičeni za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i davanje mita.

Akciju su sproveli BIA, MUP RS i VBA.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво