Akcija MUP-a, BIA i VBA: Uhapšeni radnici "Prvog partizana" i državljanin Severne Makedonije

Državljanin Severne Makedonije, bivši inženjer "Prvog partizana" i dvojica radnika uhapšeni su zbog sumnje na zloupotrebu i primanje mita. Sumnja se da su prodali dokumenta "Prvog partizana" koja se odnose na proizvodnju oružja i municije.

Hapšenja su po nalogu Višeg javnog tužilaštva izveli MUP Srbije, Bezbednosno-informativna agencija i Vojnobezbednosna agencija, saopštilo je to tužilaštvo.

Uhapšeni su bivši inženjer u "Prvom partizanu" B. G. iz Užica, konstruktor u Pogonu za alate i mašine u "Prvom partizanu" N. I. iz Požege i projektant mašina M. M. iz Užica.

Uhapšen je i državljanin Severne Makedonije koji je vlasnik "Ars grupe" iz Skoplja. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu, radi saslušanja, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Njima se stavlja na teret da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju "Prvom partizanu" iz Užica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja odgovornog lica i davanje mita.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво