Uslovno osuđeni za napad iz mržnje na Trgu republike

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je na uslovne kazne zatvora dvojicu napadača na Iliju Vučevića (30), na osnovu njihovog sporazuma o priznanju krivice koji su prethodno zaključili sa tužilaštvom.

S. K. (26) i N. J. (26) zaključili su sporazume sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, koji je sud potvrdio presudom, uz otežavajuću okolnost da je krivično delo počinjeno iz mržnje prema pripadnicima LGBT populacije, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Ni jedan ni drugi nisu ranije osuđivani.

Nasilnik koji je tukao Vučevića, dobio je uslovnu kaznu od godinu dana sa rokom provere od tri godine za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

Drugi, koji nije učestvovao u prebijanju, već ga je vređao, osuđen je uslovno na osam meseci zatvora, sa rokom provere od dve godine za krivično delo nasilnicko ponašanje.

Obojici se na teret kao otežavajuća okolnost stavlja član 54a Krivičnog zakonika koji definiše zločin iz mržnje, u ovom slučaju prema pripadnicima LGBT populacije.

Vučević (30) je pretučen u noći između petka i subote u piceriji "Trg" u centru grada, kada su ga dvojica nasilnika prvo vređala, a zatim i tukla zato što su mislili da je pripadnik LGBT populacije, pošto je u ruci nosio ljubičastu torbu za psa.

Kako su preneli mediji, tom prilikom je teško povređen u predelu glave, a izbijena su mu i tri zuba.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво