Nesreća na gradilištu kod Čortanovaca, poginula dvojica radnika

Dvojica radnika poginula su jutros kod Čortanovaca na gradilištu železničke pruge Beograd – Novi Sad, potvrđeno je RTS-u.

U Hitnoj pomoći u Novom Sadu RTS-u je rečeno da su dobili poziv jutros oko 7.50. Ekipa je izašla na lokaciju u pravcu Banstola ka Dunavu, gde se nalazi gradilište. 

Nažalost, Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt dvojice radnika. Obojica su turski državljani, jedan je imao 24 a drugi 25 godina.

Kako je rečeno, oni su poginuli nakon pada sa visine.  

RTS-u je u MUP-u potvrđena smrt dvojice radnika. Završen je uviđaj a na teren je izašao i nadležni tužilac kao i inspektori bezbednosti na radu. 

Prema navodima očevidaca, do nesreće je došlo kada je korpa u kojoj su se nalazili radnici, a koju je podizala auto-dizalica, zakačila deo na gradilištu i prevrnula se. 

Jedan radnik je ispao iz korpe a drugi je pao zajedno sa korpom.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih organa za to gradilište i od Inspektorata rada zatražio da ga u narednih 15 dana obavesti da li je kontrolisao primenu zakona o bezbednosti na radu na gradilištu u Čortanovcima. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво