Poginuo rudar u rudniku Štavalj

Dvadesetosmogodišnji rudar Edin Mujović poginuo je noćas oko 1.30 u rudniku mrkog uglja "Štavalj" kod Sjenice.

Prema nezvaničnim informacijama, u jami su na radnom zadatku osim Mujovića bila još tri rudara. Trebalo je da izbuše minske bušotine kako bi izvezli ugalj sa gradilišta.

U tom trenutku na Mujovića se obrušio veći komad uglja.

"Kad se sve to izdešavalo, sve što smo mogli da uradimo, sve što je bilo u našoj moći koliko smo mogli, borili smo se da ga živog izvadimo, ali nije moglo", ispričao je očevidac Almir Tahirović.

Nesreća se dogodila se u jami rudnika na dubini od 250 metara.

"Radnici su pokušali da izvuku radnika, čak su skidali svoje majice da mu zaviju glavu. Doneli su nosila, što brže su krenuli ka izlazu iz jame", rekao je Ivica Avramović, tehnički direktor u Rudniku "Štavalj".

Mujović je prevezen u sjeničku bolnicu, gde su lekari konstatovali smrt.

"Mujović je bio dobar radnik, redovan, odgovoran i kao mlad čovek spremao se za svoju budućnost, za formiranje porodice", rekao je direktor rudnika "Štavalj" Mensud Turković.

Mladić iz sela Krće je već deset godina radio u tom rudniku.

U rudnik "Štavalj" stigli su i republički rudarski inspektori koji će zajedno sa policijom i drugim istražnim organima istražiti okolnosti koje su dovele do tragedije.

Ovo je prvi slučaj nesreće u rudniku "Štavalj" nakon 16 godina. U rudniku je zaposleno više od 400 rudara.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво