Marić: Nema ugroženog stanovništva na Staroj planini

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić istakao je da nema ugroženog stanovništva niti domaćinstava usled požara na Staroj planini, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Požar je izbio juče oko 13 časova u mestu Vražja Glava i njegova lokalizacija je u toku. 

"U ovom trenutku na intervenciji je angažovano 90 vatrogasaca spasilaca i više od 30 vozila iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo, Pančevo i Beograd", naveo je Marić.

Dodaje da gašenje požara otežava nepristupačni teren i velika nadmorska visina, preko 1.900 metara, dok zbog velike zadimljenosti i dalje nema uslova za gašenje požara iz vazduha, odnosno za angažovanje letelica. 

Predrag Marić je napomenuo da se uslovi na terenu neprekidno prate. 

Pripadnici Sektora u kontaktu su sa kolegama iz Bugarske, s obzirom na to da je požar izbio na bugarskoj strani odakle se proširio na teritoriju Republike Srbije.

Dok se vatrogasci bore sa požarom na Staroj planini, na jugu Srbije izbila su još dva požara – u Trgovištu i na Vidojevici kod Prokuplja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво