Sprečeno krijumčarenje "bromazepama" na Horgošu

Carinici su u saradnji sa policijom prilikom izlazne kontrole na graničnom prelazu Horgoš, u dva slučaja, sprečili krijumčarenje 480 tableta sedativa "bromazepam", saopšteno je iz Uprave carina.

"U prvom slučaju je 7. oktobra 2019. godine prilikom kontrole autobusa somborskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Beograd-Frankfurt, zaplenjeno 411 tableta ovog psihoaktivnog leka", kažu iz Uprave carina.

Kutije sa lekovima su tada otkrivene u torbi jedne 49-godišnje srpske državljanke, koja je, kako navode iz Uprave carina, kao i ostali putnici autobusa negirala da sa sobom nosi bilo šta osim ličnog prtljaga.

Iz Uprave carina saopštavaju da je dan kasnije je i kod državljanke Rumunije pronađeno 69 tableta ovog leka čiji je prekogranični promet strogo kontrolisan. 

"Putnica autobusa niških registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Aleksandrovac-Salcburg je pored kutija sa lekovima za ličnu upotrebu, čiji promet preko granice nije sporan, u svojoj torbi imala i pomenute tablete 'bromazepama'", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave carina podsećaju da se kao deo ličnog prtljaga mogu unositi ili iznositi lekovi za ličnu upotrebu u količini koja je neophodna za uobičajenu terapiju, a ukoliko je reč o lekovima koji sadrže psihoaktivne kontrolisane supstance putnik je dužan da na zahtev carinskog službenika pokaže dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije.

broj komentara 0 pošalji komentar