Novi slučaj vršnjačkog nasilja među osnovcima

U Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Odžacima vršnjačko nasilje. Na času je povređen učenik sedmog razreda. Majka povređenog dečaka tvrdi da on trpi nasilje već godinama.

Majka povređenog dečaka kaže da se sve dogodilo na času matematiike, kada je njenog sina povredio drug iz razreda, koji ga je uhvatio za glavu i njome udario u klupu.

RTS nezvanično saznaje da je nasilju prethodila kraća rasprava među učenicima. Dečak je zadobio posekotinu, a kako kaže Jelena V., njen sin trpi nasilje već godinama.

"Ja sam kao roditelj tražila, mogu da dokumentujem, i svoje dete vaspitavala najbolje što umem i tražim od njih da se pomogne mom detetu. Moje dete nije neko ko vrši nasilje, on je neko ko trpi nasilje godinama. Šest godina, evo sedma godina u toj istoj školi", priča Jelena V.

Direktorka Osnovne škole "Branko Radičević" Danijela Ćulibrk nije želela da govori za medije, ali nam je dala saopštenje u kojem je navedeno da je škola odmah reagovala, da je povređeni učenik zbrinut i da su posle toga obavešteni svi nadležni organi.

"Blagovremeno je obaveštena školska uprava, centar za socijalni rad i policijska stanica. Savetnik koji je zadužen za ovu oblast i koordinator za zaštitu dece od nasilja Gradimir Marković je preduzeo sve neophodne mere. Kontaktirao je rukovodeće organe u školi, dao savet kako i šta da se uradi i nakon toga vrši redovan savetodavni rad", kaže Borislav Staničkov, načelnik školske uprave.

Škola je pokrenula disciplinski postupak protiv nastavnice na čijem času se dogodio incident, a u saopštenju koje smo dobili od škole navedeno je da je rasprava u okviru disciplinskog postupka, na kojoj će biti saslušani svi akteri, zakazana za 4. oktobar.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи