Voz naleteo na drumsko vozilo, jedna osoba poginula

Na putnom prelazu sa drumskom signalizacijom u mestu Ribari teretni voz naleteo na drumsko vozilo, a jedna osoba je poginula, saopštila je "Infrastruktura železnice Srbije".

Nesreća se dogodila u 17.40 sati, u mestu Ribari, na pruzi Šabac–Zvornik, na putnom prelazu obezbeđenom znacima vertikalne drumske signalizacije.

Nesreća se dogodila kada je na drumsko vozilo na ovom putnom prelazu naleteo teretni voz, koji je saobraćao iz Rume za Brasinu.

Na mestu nesreće su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i železnice.

"Infrastruktura železnice Srbije" apeluje na učesnike u saobraćaju da poštuju drumsku signalizaciju, kako se ovakve nesreće ne bi događale.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 21. sep 2019, 13:54) - Ulmer [neregistrovani]

Nadvoznjaci

Vidim neki komentatori,upotrebljavaju u Evropi svuda su rampe na pruznim prelazima,i kod rampi postoji signalizacija,upozorava da ce rampa da se spusti,i tad se mora stati,mada rampa jos nije spustena.U Nemackoj su 90% nadvoznjaci,tako da rampe nisu ni potrebne.Posle drugog svetskog rata gradjeni su putevi po Jugoslaviji,Srbiji,nisu postavljali rampe,krivite za to komuniste,ondasnju vlast, ne okrivljujte sadanju vlast,oni nisu gradili postojece puteve.

(subota, 21. sep 2019, 13:30) - anonymous [neregistrovani]

Signalizacija bez rampe

To je 19 -ti vek.

(subota, 21. sep 2019, 13:28) - anonymous [neregistrovani]

Ma kakve signalizacije

To u Evropi odavno ne postoji bez rampe. One su postavljene i na najmanjim putnim prelazima bez obzira.

(subota, 21. sep 2019, 13:07) - Dragacevac [neregistrovani]

@Nepregledno

Kakvo siblje kakvi bakraci i kante,ako je signalizacija ukljucena onda se vozilo stopira i saceka da voz prodje.Uvek neko drugi je krivac,nije vozac.

(subota, 21. sep 2019, 08:58) - anonymous [neregistrovani]

Nepregledno

Od siblja pored puta ne moze na vreme da se uoci voz, tek skoro na pola pruge, a tad je vec kasno.

(petak, 20. sep 2019, 23:29) - Drmr [neregistrovani]

Signalizacija

Da nema signalizacije uspori se prilikom prilazu pruzi,pogleda se jel nailazi voz.Ako je siglalizacija ukljucena stane se,na svakom znaku stop, i na semaforu ako je crveno u drumskom saobracaju stopira se vozilo.Razumnom i savesnom vozacu nije potrebna rampa.

(petak, 20. sep 2019, 22:42) - anonymous [neregistrovani]

Katastrofa

Nama netrebaju ratovi da bi stradali. Svi cemo stradati ovako, ili na putevima.
Zar treba 10 000 ljudi da pogine, pa da nadju nacin, kako da naprave rampe na svakom prolazu, gde prodje voz. Bar na 2 do 3 km pred rampe, postavi se senzor, da cim prodje voz, da se rampa spusti. A naravno kontrolori, da proveravaju to, nego niko nece da razmislja. E moja srbijo daleko si ti od ostalog sveta.

(petak, 20. sep 2019, 21:29) - anonymous [neregistrovani]

Dokle???

DOKLE???