Bašota: Specijalni sud mi je ponudio dogovor

Regionalni komandant Oslobodilačke vojske Kosova na području Kline, Sokolj Bašota, izjavio je da mu je u Specijalnom sudu u Hagu u daljem pravnom postupku ponuđen dogovor koji bi bio olakšavajući za njega, ali bi teretio bivšu OVK.

Bašota je sinoć stigao na Kosovo posle saslušanja u Hagu, gde je pozvan u svojstvu osumnjičenog.

"Dva dana su me saslušavali kao osumnjičenog. Odgovorio sam na pitanja koja su mi bila postavljena. Ono što me muči je to što mi je ponuđen dogovor koji bi bio povoljan za mene, ali bi naštetio OVK. Sporazum koji bi mi pomogao u budućnosti, ali bi bio štetan za proces kroz koji je prošla OVK", rekao je Bašota na prištinskom aerodromu.

Dodao je da nije odgovarao na pitanja koja nemaju nikakve veze sa njim i da nema optužnice protiv njega.

Bašota nije konkretno odgovorio o kakvoj se nagodbi radi, a njegov advokat Tauljant Hodžaj rekao je da neće govoriti o detaljima.

"Suočili smo se sa tužilaštvom argumentima. Ne postoji pravni osnov za dogovor koji se kod nas smatra potencijalno sumnjivim. Bilo je novina, bilo je različitih predloga, ali mi smo im se snažno usprotivili. Tražili smo dodatna pojašnjenja, da li je osumnjičeni ili svedok, potvrđeno je da je on osumnjičeni", rekao je Hodžaj.

Ponovio je da je Bašota kategoričan u pogledu neprihvatanja ponuđenog dogovora.

Tužilaštvo pri Specijalnom sudu za potencijalne zločine pripadnika bivše OVK ispitalo je do sada na desetine Albanaca, među kojima su i aktuelni i bivši predstavnici centralnih kosovskih institucija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво