Uhapšeni policajci zbog sumnje da su primili mito

Šest policajaca iz Bačke Palanke uhapšeno je zbog sumnje da su od osoba koje su napravile saobraćajni prekršaj primili novac kako im kazna ne bi bila zavedena.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su policijske službenike Policijske stanice Bačka Palanka Z. L. (1977), S. T. (1983), M. S. (1971), D. S. (1967), Z. P. (1967) i D. S. (1983) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su od više učesnika u saobraćaju koje su zaticali u izvršenju prekršaja zahtevali i primali novac kako ne bi evidentirali prekršaj i protiv učinalaca sproveli odgovarajući prekršajni postupak, navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, uhapšeni su i N. M. (1999), V. C. (1975), N. B. (1984) i U. P. (1985) zbog sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 12. sep 2019, 21:58) - anonymous Sreten [neregistrovani]

Korupcije je mnogo u zemlji Srbiji

Mnogi to rade kao da je država njihovo vlasništvo...čast onima koji su vaspitani i rade pošteno svoj posao..treba početi kažnjavati i one koji nude mito..tako je na zapadu..niko se ne usudi ponuditi novac policajcu ili sudiji