Krstiću produžen pritvor za još dva meseca, uložena žalba

Posebno veće za ratne zločine Osnovnog suda u Prištini produžilo je pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca koji je sredinom aprila uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u selu Donje Nerodimlje, u opštini Uroševac.

Pritvor mu je produžen za još dva meseca, precizirao je za Tanjug Krstićev branilac Dejan Vasić, i dodao da je na tu odluku uložio žalbu Apelacionom sudu Kosova.

Smatra da do sada izvedeni dokazi koje je izveo specijalni tužilac ne ukazuju da je njegov branjenik izvršio bilo koju nezakonitu radnju, te da čudi odluka tužilaštva da se izvrši ponovna ekshumacija ubijenih, s obzirom da se tokom postupka nije dovodila u pitanje njihova protivpravna likvidacija.

"Na telima žrtava ne mogu ostati tragovi počinioca, pa ovu radnju smatram nepotrebnim uzrujavanjem porodica žrtava. Naknadno sudsko veštačenje leševa nije razlog da se traži produženje mere pritvora, imajući u vidu da istraga već predugo traje, a osnovanosti sumnji nema", rekao je Vasić.

Protiv Krstića se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Kosovsko specijalno tužilaštvo za ratne zločine tereti Krstića da je kao pripadnik MUP-a Srbije učestvovao u ubistvu četvoro civila i proterivanju 19 članova porodice Nuha iz Nerodimlja, kod Uroševca.

Krstić negira da je bio pripadnik bilo vojske, bilo policije.

To je prvi predmet koji će biti procesuiran pred Posebnim odeljenjem suda u Prištini specijalizovanog za postupanje u predmetima ratnih zločima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво