Odbijen Karadžićev zahtev za preispitivanje žalbe

Mehanizam za međunarodne krivične sudove odbio je zahtev Radovana Karadžića da preispita odluku o odbijanju njegove žalbe na visinu određene kazne.

Predsednik Mehanizma sudija Karmel Ađijus odbio je zahtev Radovana Karadžića za imenovanje žalbenog veća koje bi odlučivalo o njegovom zahtevu za preispitivanje odluke kojom je odbačena njegova žalba na pravosnažnu presudu, prenose Nezavisne.

Ađijus je odluku obrazložio time da je registar suda ranije odbio jedan Karadžićev predlog da se taj zahtev dostavi sudiji Žan-Klodu Antonetiju, jer je predmet završen, ne postoji spis i da, shodno tome, nije dostavljen sudiji ili žalbenom veću.

Mehanizam navodi da je registrar svoju odluku zasnovao na "nerazumnom" tumačenju pravilnika i da je tu napravljena greška, ali da to nije uticalo na ispravnost odluke da se Karadžićev zahtev ne prosledi sudiji Antonetiju, prenose Nezavisne.

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je u martu 2019. doživotnu kaznu zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Osuđen je zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovečnosti, kao i kršenja zakona i običaja ratovanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво