Eksplozija u Industriji mesa "Matijević", stradala jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a jedna povređena u eksploziji koja se dogodila u kotlarnici Industrije mesa "Matijević" u Novom Sadu.

Ekipa Hitne pomoći poziv je dobila oko 12 časova.

U eksploziji je stradao muškarac (1962) sa područja Bačkog Petrovca koga je ekipa Hitne pomoći pronašla na licu mesta bez znakova života.

Lekari su mogli samo da konstatuju smrt, potvrdili su iz Hitne pomoći za RTS.

Novosađanin (1974) je zadobio povrede oka i zbrinut je na novosadskoj Klinici za očne bolesti.

S. T. je zadobio povrede rožnjače, a posle kompletne dijagnostike i oftalmološkog pregleda pušten je na kućno lečenje uz odgovarajuću terapiju, saopštio je Klinički centar Vojvodine.

U toku je uviđaj koji obavljaju javni tužilac i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je MUP.

Oglasila se i Industrija mesa "Matijević" koja je istakla da je iz još neutvrđenih razloga došlo je do eksplozije u kotlarnici dodajući da to postrojenje poseduje sve potrebne dozvole i preglede ispravnosti opreme pod pritiskom. Navode da je u toku utvrđivanje uzroka nesreće.

"Izražavamo žaljenje zbog ovog nemilog događaja i preduzimamo sve da pomognemo unesrećenim radnicima i njihovim porodicama", navodi se u saopštenju Industrije mesa "Matijević". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво