Uhapšen Srbin na KiM zbog zločina protiv civila

Kosovsko Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen Srbin G. S. zbog sumnje da je u saizvršilaštvu sa drugim optuženima počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Specijalno tužilaštvo navodi da "postoji osnovana sumnja da je tokom perioda od 15. i 16. aprila 1999. godine, optuženi G. S. u saizvršilaštvu sa drugim optuženim pripadnicima rezervnih vojnih i policijskih jedinica Srbije, tokom ofanzive protiv civilnog stanovništva u Opštini Lipljan i okolini, uz upotrebu vojne sile, nasilja, pljačke i zastrašivanja, najpre proterao albansko civilno stanovništvo iz njihovih domova, a zatim iz porodica koje su pokušavale da pobegnu od napada i nasilja, odvojio na desetine ljudi, koje su potom ubili".

"Ovim radnjama, optuženi G. S., u saizvršilaštvu sa drugim okrivljenima, izvršio je krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju.

Specijalno tužilaštvo je zatražilo od Osnovnog suda u Prištini da odredi pritvor protiv optuženog G. S., pod sumnjom da je počinio navedeno krivično delo.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. jul 2019, 12:17) - anonymous [neregistrovani]

Pitanje za nase vlasti...

Postoji li nacin odbrane od ovog Spesijalnog tuzilastava i njegovog naknadnog pamcenjea 20 godina iza