Krivična prijava protiv sestre iz Zvečanske

Protiv medicinske sestre iz Zvečanske Đ. A. podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje, saopštio je MUP. Povodom incidenta koji se dogodio u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, doneto je rešenje o privremenoj suspenziji medicinske sestre Đ.A. do utvrđivanja činjeničnog stanja, a nakon anonimne prijave da se neadekvatno ponašala prema detetu, saopštilo je Ministarstvo za rad, sapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je direktor Centra u skladu sa svojim ovlašćenjima formirao Komisiju za sprovođenje disciplinskog postupka protiv zaposlene, utvrđeno je da je postupljeno u skladu sa propisanim procedurama vezano za postupanje ustanove u incidentnim situacijama, navodi ministarstvo.

Prijava je podneta i protiv N.N. lica koje je neovlašćeno snimalo u sobi.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tražilo je od nadležnih da se slučaj temeljno ispita, i da pored odgovornosti medicinske sestre, u skladu sa zakonom, odgovornost utvrdi i kod osoba koje su neovlašćeno snimale u sobi u kojoj borave maloletni korisnici Centra.

"Mi ne znamo ko je, koliko dugo i u koje sve svrhe snimao i apelujemo na nadležne da ispitaju slučaj i one koji su prekršili zakon najstrožije kazne", rekao je ministar Zoran Đorđević.

Javnost će biti obaveštena po dobijanju novih informacija.

Beogradska policija je, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, saslušala ranije danas Đ. A. (23), zaposlenu u Zvečanskoj, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje, saopštio je MUP.

Nakon saslušanja u policiji protiv nje je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila navedeno krivično delo.

Sumnja se da je Đ. A, koja radi u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Zvečanska", krivično delo izvršila nesavesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima te ustanove prema dvogodišnjem dečaku o kome je bila dužna da se stara.

Juče se na društvenim mrežama i u medijima pojavio snimak na kojem se vidi da medicinska sestra ulazi u sobu sa bebama i drži telefon u rukama.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво