Lažna dojava o bombi u avionu na aerodromu

Pripadnici MUP-a su, nakon kontradiverzionog pregleda, utvrdili da je bila lažna dojava o postavljenoj bombi u avionu koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt.

Potporučnik Miroljub Savić, komandir voda u Kontradiverzionoj jedinici, rekao je da je izvršen detaljan pregled putničkog i prtljažnog dela, te da nije uočeno ništa što bi predstavljalo opasnost po bezbednost putnika.

Sama akcija je, napominje, trajala nekoliko sati jer zahteva veoma detaljan pregled, morale su da se angažuju i druge aerodromske službe koje su pomogle prilikom pregleda.

"Na svu sreću, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da putnici mogu nastaviti bezbedno svoj let sa, nažalost, zakašnjenjem", poručio je potporučnik Savić. 

Policija intenzivno radi na identifikaciji osobe koja je jutros oko šest sati pozvala Aerodrom "Nikola Tesla" i uputila lažnu dojavu o bombi.

Nakon što je nepoznata osoba jutros pozvala Aerodrom "Nikola Tesla" i prijavila da je u avionu za Frankfurt postavljena bomba, iz aviona nemačke kompanije "Lufthanza" evakuisano je 130 putnika i pet članova posade.

Na lice mesta odmah su bile upućene sve raspoložive snage i pripadnici kontradiverzionih ekipa.

broj komentara 0 pošalji komentar