Srušio se sportski avion kod Zrenjanina, poginuo pilot

Pored aerodroma Ečka u blizini Zrenjanina srušio se sportski avion, potvrđeno je RTS-u u policiji. Pilot Vladimir Bulat je poginuo.

Pilot Vladimir Bulat (47) poginuo je u nesreći koja se dogodila nešto pre devet sati, neposredno pored aerodroma, u ataru sela Lukićevo. 

Nesreća se dogodila dok je izvodio akrobatski let avionom "zlin". 

Bulat je inače vlasnik aviona i predsednik Aero kluba "Falkons" Zrenjanin. Slovio je za jednog od najboljih domaćih akro-letača. Osim "zlinom", veštine je prikazivao i na "galebu G4".

Od siline udara u zemlju, avion "zlin" koji prazan teži oko 650 kilograma, potpuno se raspao. Na njivi u blizini sela Lukićeva napravio je krater dubine oko dva metra. 

Građevinska mašina satima je izvlačila olupinu iz njive.  

Nadležni iz Centra za istraživanje saobraćajnih nezgoda bili su na terenu.

Za sada ne postoje zvanične informacije o uzrocima nesreće, a RTS-u je rečeno da se još uvek niko neće zvanično oglašavati.  

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo navodi da se u ovakvim slučajevima ne izdaju zvanična saopštenja bar 48 sati od nesreće.

Uviđaj na licu mesta trajao je oko pet sati. Tek oko 13 časova su spasioci uspeli da dođu do tela stradalog pilota. 

Kada je reč o avionu koji je izvodio akrobacije, on je često leteo iznad aerodroma Ečka. 

U maju prošle godine je na velikom mitingu pokazao svoje mogućnosti i obično je bio veoma pouzdan.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 19. jul 2019, 13:28) - anonymous [neregistrovani]

Znaci - propast!

Ljudi nam ginu u svim sredstvima transporta! DOKLE????

(četvrtak, 18. jul 2019, 17:24) - Kalesu [neregistrovani]

Piloti

Saučešće porodici i prijateljima. Obično se kaže da najčešće stradaju novajlije i najiskusniji piloti. Prvi, zbog manjka iskustva i straha, drugi zbog prevelikog opuštanja, osokoljeni velikim iskustvom. Najmanje stradaju oni u "sredini": dovoljno znanja, ali još se ne opuštaju previše. Nesretni pilot je spadao u one najiskusnije, ali letenje je za svakog i uvek opasan posao.