Preševo, cigarete sakrivene ispod haube automobila

Carinici su na Preševu, uoči vikenda, zaplenili 400 paklica cigareta, koje su bile sakrivene ispod haube, u prostoru iznad motora automobila "folksvagen turan", makedonskih registarskih oznaka.

Da pažnju carinika ne remete gužve karakteristične za letnju sezonu govore gotovo svakodnevne zaplene različite robe i neprijavljenih deviza, upravo na onim prelazima gde je frekvencija putnika najveća, saopštila je Uprava carina. 

Carinici su na Preševu uoči vikenda zaplenili 400 paklica cigareta, koje su bile sakrivene ispod haube, u prostoru iznad motora automobila "folksvagen turan", makedonskih registarskih oznaka. 

U krijumčarenju je sprečen makedonski državljanin, lokalni taksista, koji je na ulazu u zemlju carinicima rekao da nema ništa da prijavi. 

"Ipak je izdvojen za detaljan pregled, koji je vrlo mirno posmatrao, jer ni u samom automobilu, a ni u prtljažniku nije bilo nikakve robe. Vidno se uznemirio tek kada je carinik krenuo ka haubi automobila želeći da je podigne, kako bi pregledao i prostor oko motora", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je postalo jasno i zbog čega, jer je zaštitna plastika ispod haube bila potpuno prekrivena boksovima cigareta "ašima" sa makedonskim akciznim markicama.

Kako je u pitanju strani državljanin, sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju krijumčarenih cigareta, uz novčanu kaznu zbog pokušaja krijumčarenja akcizne robe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи