Lovci prijavili manje novca i municije

Carinici su u saradnji sa policijom, na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, zaplenili više municije i novca od onoga što su putnici prijavili.

Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 21 čas za detaljnu kontrolu izdvojena "tojota" austrijskih registarskih oznaka kojom su dvojica srpskih državljana putovala ka Austriji, gde 22-godišnji vozač iz Bora ima prebivalište, saopštila je Uprava carina.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave i koliko novca nose, putnici su odgovorili da se iz hobija bave lovom, te da iz tog razloga sa sobom nose dve lovačke puške i municiju sa svom potrebnom dokumentacijom, kao i da svako od njih nosi po 10.000 evra.

Detaljnom kontrolom specijalnog kofera za transport oružja i municije carinici su ipak pronašli gotovo 70 metaka više od prijavljenog broja.

Reč je o 29 metaka marke "Hornady" različitih kalibara i 39 metaka marke "RWS", kalibra 300.

To, međutim, nije bilo sve, jer je "višak" otkriven i među prijavljenim devizama, kada su carinici u prednjem džepu pantalona koje je na sebi nosio vozač pronašli 30.700 evra.

Svakom od punika vraćen je iznos od dozvoljenih 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja postupka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво