Na Gradini zaplenjeno 66.500 neprijavljenih evra

Carinici su u saradnji sa policijom 10. jula 2019. godine, na graničnom prelazu Gradina, zaplenili 66.500 neprijavljenih evra, koje je vozač automobila pokušao da iznese iz zemlje u džepovima pantalona koje je nosio na sebi.

Prekršaj je otkriven u kasnim popodnevnim časovima, kada je na red za kontrolu stigao "BMW" belgijskih registarskih oznaka kojim je iz Belgije, gde živi, ka matičnoj zemlji putovao jedan bračni par turskih državljana sa dvoje dece.

Na pitanje carinskih službenika koliko novca nose sa sobom, 44-godišnji vozač je odgovorio da imaju svega 3.500 evra.

Posumnjavši u njegove reči, carinici su odlučili da detaljno pregledaju automobil i prtljag putnika.

Suma od 3.500 evra koje je putnik prijavio zaista je pronađena u aktn-tašni koja se nalazila u gepeku, međutim ono što nije prijavio je činjenica da je u džepovima pantalona koje je nosio na sebi imao više od 100.000 evra, i to 50.000 u jednom i 53.000 u drugom džepu.

Četvoročlanoj porodici je vraćeno 40.000 evra, svakome po 10.000, jer je to iznos koji je ponaosob dozvoljeno preneti bez prijavljivanja preko granice, dok je ostatak od 66.500 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво