Akcija hapšenja državljanina Crne Gore, sumnja se da ima lažna dokumenta

Crnogorski državljanin uhapšen je zbog sumnje da je, u saradnji sa službenicom policije iz Novog Sada, pribavio lažna dokumenta. Pojedini mediji navode da je uhapšeni pripadnik "škaljarskog" kriminalnog klana.

Uhapšen je Z. M. (1977), državljanin Crne Gore, za kog pojedini mediji navode da je pripadnik kotorskog "škaljarskog" klana.

Sumnja se da je on, uz pomoć službenice policije J. P. (1980), pribavio lažna dokumenta.

Postoje osnovi sumnje da je J. P. uhapšenom Crnogorcu dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

Zatim je Z. M., kako se sumnja, pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i državljanstvo Branka Perišića.

Policijska službenica je, sumnja se, ta dokumenta onda iskoristila i uhapšenom Crnogorcu izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić sredinom marta ove godine.

J. P. uhapšena je još u junu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

Osumnjičenom Z. M., po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, određeno je zadržavanje do 48 časova, dok će protiv J. P. biti dopunjena ranije podneta krivična prijava.

U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih dela.

Nastavlja se rad na identifikaciji svih osoba za koje su sumnja da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih dela, saopštio je MUP.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 11. jul 2019, 09:33) - Ђорђе [neregistrovani]

Служба

Што би рекао наш председник:
"ако нешто није у реду - пријавите, службе раде свој посао!"

(četvrtak, 11. jul 2019, 02:24) - anonymous [neregistrovani]

iskreno

Morace ova drzava da se malo bolje pozabavi donosenju neke vrste Lex specialisa ,a vezano za rad pripadnika policije,vojske. Ovo vise pocinje da zabrinjava. Ovo je vec treci slucaj za poslednjih 6-7 dana da su policajci umesani u organizovani kriminal.