Težak udes kod Smedereva, dvoje poginulo

Dve osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Niš–Beograd, kod sela Mala Krsna, saznaje RTS.

Nesreća se dogodila jutros u 8.50. Prema informacijama iz policije, poginuli su muškarac (1960) i njegova ćerka (1986) iz Zaječara.

U automobilu je bilo pet osoba, osim poginulih još dve devojčice i žena. Oni su u svesnom stanju a najmlađa devojčica (2018) prevezena je u Tiršovu. 

Saobraćaj se u smeru ka Beogradu odvijao usporeno srednjom trakom, a od podneva je normalizovan. 

Očevici kažu da je u zaustavnoj traci bio parkiran narandžasti kamion. Najverovatnije je automobil zakačio kamion i tako je došlo do nezgode. 

Uviđaj je u toku.

broj komentara 19 pošalji komentar
(sreda, 10. jul 2019, 18:04) - Jasna [neregistrovani]

Ne razumem

Kako može da se kaže "saobraćajna nezgoda" kada je neko u njoj smrtno stradao? To je nesreca. Nezgoda je recimo kad pukne guma, razbije se far, staklo, ulubi branik...Kad je neko teško povredjen ili izgubi život, to je nesreća, tragedija

(sreda, 10. jul 2019, 18:01) - anonymous [neregistrovani]

Uz bahatost i i

Pomanjkanje kulture voznje , nece umanjiti nesrece niti izgradjeni autoputevi

(sreda, 10. jul 2019, 17:54) - Рале, Беране [neregistrovani]

Панчестер

Син мога пријатеља, иначе оба живе у Цириху, је пре месец дана својим џипом возио њиховим ауто-путем. Возач испред је ишао око 80 км, а малог је то нервирало и пар пута му је блицкао и кад га је обилазио свирнуо. Онако како то ми уобичајено радимо. Епилог свега је пресретач кога је неко обавестио, заустављање већ после пар километара и казна од 3000 ''швајцараца'' и три месеца одузета дозвола. Па ти вози насилнички.

(sreda, 10. jul 2019, 17:17) - vito [neregistrovani]

starsno

ljudi moji izginusmo nacisto, pa sta je ovo nema dana da ne ginu ljudi, ovo je katastrofa

(sreda, 10. jul 2019, 13:14) - Vozač amater [neregistrovani]

OPŠTA KULTURA

Opšta kultura jedne nacije najpre se vidi na putevima tj.vožnji.Ako je neko nekulturan i bahat to će se odmah uočiti za volanom.Ta preticanja i jurnjava je odraz i neinteligencije jer ti momci sa jakim i skupim kolima misle da se njima nikada neće ništa dogoditi. Bar 70% vozača ne daje migavac i misle da je to ok.voze kao da su sami na livadi.Znači opšta nekultura. U konkretnom slučaju verovatno kamion uopšte nije bio obeležen a možda je zbog kvara vozač izgubio kontrolu.Za bahate je jedini lek postavljanje kamera i drastične kazne.

(sreda, 10. jul 2019, 12:08) - Boki [neregistrovani]

Vozilo

Ne znam - osim krova koji su očigledno sekli vatrogasci, oštećenje na vozilu (pogotovo kada se pogleda mesto udara na kamionu) nije baš da oboje poginu, ne vidim ni airbagove aktivirane, a pitanje je da li su bili i vezani.
Ko zna kakva je ova Škoda na crash testovima iz nekog boljeg auta sa airbagovima i da su putnici vezani, možda bi išetali iz vozila. Ovako najgora tragedija.

Takođe, su u pravu kolege, JAKO se loše označavaju mesta radova na autoputevima.


(sreda, 10. jul 2019, 11:54) - глас разума [neregistrovani]

Саобраћајне несреће се никад искоренити не могу

То је нешто са чим се мора живети, не само код нас, него свуда у свету. Циљ може само бити да се сведу на најмању могућу меру. Јер увек ће бити непажње, умора, сплета разних несрећних околности.... Сви ми грешимо неки мање неки више и најчешће те грешке проћу без последица... али зна и да се баш намести, онда се деси што се деси. Милиони возила протутњи аутопутевима, логично је да се некад нешто и деси. Изргадњом нових аутопутева и усклађивањем прописа са интензитетом саобраћаја и ми ћемо се приближити том неком минимуму. А господину који мисли да ће машине радити и возити без грешке, могу само поручити, да никада нећу више веровати машини него својим сопственим возачким способностима.

(sreda, 10. jul 2019, 11:49) - anonymous [neregistrovani]

Agenciju za bezbednost saobracaja

Treba ukinuti zato sto je samo nametnula parafiskalne namete a doprinosa nema nikakvih

(sreda, 10. jul 2019, 11:45) - anonymous [neregistrovani]

upravo tako

Leva traka služi isključivo za preticanje,ali kada sam ja u levoj traci već započeo preticanje nekog autobusa ili kamiona i to pri brzini od 120 ili 130km/h i nađe se neki idiot koji leti 150km/h i ablenduje mi da se sklonim (gde,kad sam već započeo preticanje, niti mogu da ubrzam toliko koliko brzo on vozi) kako on zaboga ne bi morao da uspori na DOZVOLJENIH 120 ili 130km/h, e onda bih takvog bahatog vozača odrao kaznom i zaplenio vozilo. Pa nek posle ablenduje baterijskom lampom dok vozi bicikl.

(sreda, 10. jul 2019, 11:32) - Srbin iz Nemacke [neregistrovani]

Narandjasti kamion

na zaustavnoj traci nema krivicu ni radovi na putevima koji su neophodni nego oni koji nesmanje brzinu, nepaze kada vide radove i kamione u zaustavnoj traci a mozda ih nisu ni videli posto pricaju,nisu koncentrisani ili gledaju mobilni i pisu poruke