Pritvor osumnjičenom za upad u Patrijaršiju

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenom za upad u prostorije Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve Branku L. (42). On je prethodno saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je negirao krivično delo iznuda u pokušaju, a nedozvoljeno nošenje oružja je priznao.

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je osimnjičenom odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portpaol Višeg suda Tatjana Tešić.

Ona je dodala da osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo da u roku od tri dana podnesu žalbu na rešenje o određivanju pritvora krivičnom vanpretresnom veću.

U daljem toku postupka tužilaštvo planira da ispita očevice i svedoke ovog događaja.

Branko L. se tereti da je 3. jula uz upotrebu pištolja, koji je nedozvoljeno nosio, upao u prostorije blagajne Hrama Svetog Save koje se nalaze u Patrijaršiji, u ulici Kralja Petra, u trenutku kada su se u prostoriji nalazili blagajnica i jedan radnik.

Prema navodima krivične prijave, pištolj nije uperio u njih, ali je zahtevao da mu predaju 200.000 evra da bi taj novac odneo Srbima na Kosovu i Metohiji.

U ovom incidentu niko nije povređen, a brzom intervencijom policije osumnjičeni je uhapšen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво