Uhapšen hirurg, sumnja se da je tražio 200 evra da bi operisao žučnu kesu

Hirurg je uhapšen zbog sumnje da je od ćerke jedne pacijentkinje zahtevao i primio novac u iznosu od 200 evra kako bi operisao žučnu kesu.

Uhapšen je D. B. (1959), odgovorno lice jednog od odeljenja Klinike za hirurgiju KBC "Dragiša Mišović", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, saopštio je MUP.

Sumnjiči se da je od ćerke jedne pacijentkinje zahtevao i primio novac u iznosu od 200 evra kako bi izvršio operaciju žučne kese.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

U hapšenju su učestvovali i pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije i Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво