Radoičić i Veselinović pravosnažno oslobođeni optužbi

Apelacioni sud u Nišu preinačio je presudu kojom su Zvonko Veselinović i još dvojica optuženih bili osuđeni na po dve godine zatvora i pravosnažno ih oslobodio optužbi za nelegalno iskopavanje šljunka.

Istom odlukom Apelacionog suda potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću je potvrđena oslobađajuća presuda, pošto je i prvostepenom presudom Višeg suda u Pirotu bio oslobođen optužbi.

Veselinovićev advokat Goran Petronijević rekao je Tanjugu da je Apelacioni sud u Nišu usvojio žalbe odbrane, preinačio drugu prvostepenu presudu i pravosanžno oslobodio njegovog branjenika, kao i Gorana Makragića i Ivana Stamenovića, dok je Radoičiću potvrdio oslobađajuću presudu.

Petronijević je podsetio da su i prvom prvostepenom presudom svi bili oslobođeni, ali da ju je 2017. godine ukinuo Apelacioni sud u Nišu i naložio ponavljanje suđenja.

Veselinović je bio optužen da je obezbedio šlepere, kamione i drugu mehanizaciju, da je Stamenović otkupljivao njive i bio zadužen za dokumentaciju, dok je sav posao išao preko Makragićeve firme, preneli su ranije mediji.

Te poslove su preduzeli tokom poslova na izgradnji deonice puta od Pirota do Dimitrovgrada.

broj komentara 0 pošalji komentar