Remzi Šalja osuđen na 14 godina zatvora za ratne zločine

Sud u Prizrenu osudio je na 14 godina zatvora bivšeg pripadnika OVK, Remzija Šalju, poznatijeg kao Crvena krtica, za počinjene ratne zločine nad civilnim stanovništvom, javio je prištinski portal Ljajmi.

Prema odluci suda, Šalja će ostati u pritvoru sve dok izrečena presuda ne postane pravosnažna.

Inače, Šalja je u decembru prošle godine dobio poziv od Tužilaštva Specijalnog suda, formiranog za procesuiranje počinilaca ratnih zločina nad Srbima i drugim nesrpskim stanovništvom tokom poslednjih sukoba na KiM.

Nakon dobijanja poziva, Šalja je napustio kosovsku teritoriju da bi izbegao odazivanje Specijalnom sudu, čije sedište je u Hagu.

Kosovska policija ga je u maju uhapsila u Suvoj Reci, nakon čega mu je određen pritvor.

Prema optužnici kosovskog tužilaštva, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je telo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 04. jul 2019, 10:18) - Kosmet [neregistrovani]

A gde je presuda za pobijene Srbe ?

Hvala Bogu da su barem jednog od tih zlocinaca osudili .Medjutim, nameće se pitanje gde je sudjenje za barem jednog ubijenog Srbina.Nemoguce je da je ubio samo jednu osobu i to albanske nacionalnosti, kada svi na Kosmetu znamo da je navedeni veliki ratni zločinac. A zasto mu nije sudjeno za desetine,ubijenih i nestalih Srba,ili je specijalni sud smatrao da srpske zrtve, nisu važne, sramota i grehota ! Gospodo iz spec.suda za ratne zločine,i srpske zrtve,ubijene od strane albanskih zlocinaca, vape za pravdom !

(sreda, 03. jul 2019, 21:19) - anonymous [neregistrovani]

Zasto se njima sudi u Prizrenu?

14 godina robije treba da se dobije za manja zlodela, za ratne zlocine DOZIVOTNA!