Odbijena žalba osumnjičenog za krađu testa, ostaje u pritvoru

Viši sud u Beogradu odbio je žalbu na rešenje kojim je određen pritvor Igoru Stamenkoviću, osumnjičenom za krađu testova iz matematike za malu maturu.

Portparol Višeg suda Tatjana Tešić rekla je za Tanjug da je odluku o odbijanju žalbe donelo krivično vanpretresno veće suda.

Ranije danas Stamnekovićev branilac Dimitrije Ilić rekao je da je podneo žalbu Ustvnom sudu Srbije, žaleći se što odluku Višeg suda o žalbi na pritvor čeka 10 dana, a rok za odlučivanje je 48 časova.

Žalba Ustavnom sudu podneta je i jer je u rešenju o određivanju pritvoru navedeno postojanje "osnova sumnje" da je Stamenković izvršio krivična dela, a za pritvor je, kako tvrdi Stamenkovićev branilac, neophodno postojanje "osnovane sumnje".

Odbijanjem žalbe potvrđeno je rešenje sudije za prethodni postupak kojim je Stamenkoviću odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, kao i da bi mogao da ponovi krivično delo. 

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari, a na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Krađa i "provaljivanje" testa iz matematike doveli su do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво