Bivšem pripadniku JSO šest meseci zatvora za pokušaj bekstva

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je na šest meseci zatvora nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije Željka Simeunovića jer je dve godine pokušao da pobegne od zatvorske straže prilikom privođenja u Viši sud u Beogradu u Katanićevoj ulici.

Simeunoviću (49) je tada trebalo da se nastavi suđenje za ubistvo Dalibora Mateovića, starijeg brata telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, Zvonka Mateovića.

Kako je pred Višim sudom već osuđen na osam godina i devet meseci zatvora zbog optužbi za razbojništvo, sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora.

"U ovom slučaju je osuđen za krivično delo bekstvo i omogućavanje bekstva lica lišenog slobode!", rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Na presudu ima pravo žalbe Višem sudu u Beogradu.

Simeunović je 14. jula 2017. prilikom izlaska iz polcijskog kombija odgurnuo jednog pripadnika službe za obezbeđenje i dao se u bekstvo. Međutim, brzom intervencijom četiri komadira, Simeunović je savladan je odveden u sud.

Služi kaznu osam godina i devet meseci zbog razbojništva u KPZ Beograd, poznatijem kao zatvor "Nova skela".

Kazna mu ističe 2020. godine.

Pred Višim sudom u Beogradu sudi mu se zbog optužbi za ubistvo Dalibora Mateovića 2004. godine. To krivično delo je rasvetljeno tek 2012. godine.

Mediji su pisali da je Simeunović dobar prijatelj sa Dobrosavom Gavićem osuđenim za ubistvo Ražnatovića.

Gavrić je u bekstvu i nalazi se u Južnoj Africi.

broj komentara 0 pošalji komentar