Šukri Buja na saslušanju u Hagu sredinom jula

Jedan od vodećih pripadnika bivše OVK na području Nerodimlja, Šukri Buja, dobio je poziv za saslušanje od Specijalnog tužilaštva pri Specijalnom sudu u Hagu za ispitivanje i procesuiranje zločina na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.

Buja je potvrdio za portal Koha da je pozvan u svojstvu osumnjičenog i da će se 17. jula pojaviti u Hagu i dodao da je prvobitno telefonski obavešten od strane Tužilaštva, dok je dan kasnije dobio pismeni poziv. 

"Pozvali su me telefonom iz Specijalnog tužilaštva, a juče popodne dobio sam pismeni poziv. Pozvan sam u svojstvu osumnjičenog. Pojaviću se na sudu 17. jula", rekao je Buja.

Specijalni sud pozvao je i ispitao i druge komandante bivše OVK kao što su Sokolj Dobruna (sudija vojnog suda OVK), Sami Ljuštaku (operativna zona Drenica), Rustem Mustafa (Operativna zona Podujevo) i druge.

U Specijalnom tužilaštvu u Hagu do sada je u svojstvu osumnjičenih ili svedoka ispitano 30-ak pripadnika bivše OVK, ali još nijedna optužnica nije podignuta.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 30. jun 2019, 17:56) - anonymous [neregistrovani]

Opravdanje

To ce biti samo opravdanje pred svetom.

(nedelja, 30. jun 2019, 16:35) - anonymous [neregistrovani]

Nema potrebe

za zapad je to zavrseno poglavlje, iskljucivi i jedini krivci za Kosovo su Srbi dok su Albanci zasticeni od svog mentora i dobrotvora (SAD).