Goran Kozić osuđen zbog uvrede Verana Matića

Prvi osnovni sud u Beogradu kaznio je bivšeg savetnika glavnog i odgovornog urednika lista "Ilustrovana politika" Gorana Kozića novčanom kaznom od 150.000 dinara, zbog vređanja Verana Matića u tekstu "Verane, Verane mamografu jedan".

Matić je podneo privatnu tužnu protiv Kozića zbog teksta oobjavljenog u listu Ilustrovana politika u decembru 2018. godine.

Kako je saopštio Matić, Kozić je tokom suđenja priznao da je određenim izjavama uvredio Matića, ali je u svoju odbranu rekao da je posle tog teksta podneo ostavku i izvinio se Matiću, ali je sud smatrao da to nije dovoljno za blažu kaznu.

Matić je rekao da je zadovoljan vođenjem postupka i načinom na koji je doneta presuda.

Tokom suđenja, Matić je insistirao da sud donese presudu o navodima iz teksta, jer je bio uveren da će se prekršaj ponoviti.

"U očiglednoj nameri da me lično diskredituje, Kozić se koristio očiglednim lažima da sam uticao da on bude otpušten iz Politike, kao i njegova supruga koja je bila tada u drugom stanju, i iz toga je izvukao zaključak da sam fašista, iako je bilo jasno da nisam imao nikakve pozicije
koje bi mogle da utiču na njegovu situaciju u Politici", rekao je Matić.

Tendenciozno plasirajući informacije o priznanjima koje sam dobio, postojala je namera da me Kozić u tekstu poveže sa neopravdanim bombardovanjem Srbije, dodao je Matić.

On je naveo i da je posebno uzmemirujuća bila činjenica da je tekst objavljen u nizu od četiri broja Ilustrovane politike", koji je započet naslovnom stranom i tekstom "Psi su pušteni".

Na donetu presudu Kozić ima pravo žalbe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво