Uhapšeno 28 osoba zbog kriminala i korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u cilju sprečavanja finansijskog kriminala i korupcije, uhapsili su 28 osoba, dok su protiv osam osoba podnete krivične prijave.

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Niša, Požege, Kragujevca, Kraljeva, Subotice, Leskovca i Vranja, a osumnjičenima se na teret stavlja da su od 2014. godine izvršili različita krivična dela, među kojima su poreska utaja, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave, falsifikovanje novca, pronevera u obavljanju privredne delatnosti, prevara, neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druga krivična dela.

 

Sumnja se da su izvršenjem ovih krivičnih dela oštetili budžet Republike Srbije i druga pravna i fizička lica za skoro dva miliona evra, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ovde pogledajte saopštenje MUP-a o akcijama hapšenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво