Pronađeno telo muškarca kod Zrenjanina, majka zatečena u besvesnom stanju

U porodičnoj kući u Novoj Crnji kod Zrenjanina pronađeno je telo muškarca, dok je njegova majka nađena u besvesnom stanju, saznaje RTS.

U banatskom mestu Nova Crnja u kući u ulici Petefi Šandora broj 34 komšije su zatekle beživotno telo šezdesetogodišnjeg A. D. dok je pored nađena njegova 83-godišnja majka u besvesnom stanju.

Prema nepotvrđenim informacijama majka I. D. otrovala je nepokretnog sina A. D. velikom dozom bensedina, vezala mu kesu oko vrata, a zatim je i sama pokušala da izvrši samoubistvo tako što je popila tablete.

Komšije u ulici Petefi Šandora navode da je reč o skladnoj, mirnoj i povučenoj porodici i da praktično ništa nije ukazivalo da se može desiti ovakva tragedija.

Starica se sama brinula o nepokretnom A. D. koji je proteklih 40 godina bio u kolicima nakon neuspešne operacije kičme. Porodica nije bila socijalno ugrožena iako su bili korisnici pojedinih usluga Centra za socijalni rad Nova Crnja.

"Nije reč o socijalno ugroženoj porodici, znači nisu kroisnici novčane socijalne pomoći. Andraš je ostvario pravo s' obzirom da je pensioner, ostvario je pravo preko PIO fonda za tuđu negu i pomoć, a kod nas za uvećan dodatak za tuđu negu i pomoć. Oboje su penzioneri", objašnjava Ljiljana Kovačević iz Centra za socijalni rad Nova Crnja.

Telo A. D. poslato je na Institut za sudsku medicinu u Novi Sad, dok je njegova majka u teškom stanju i pod policijskom pratnjom upućena u zrenjaninsku opštu bolnicu.

Istraga je još uvek u toku i predmet vodi Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво