Sedmoro povređeno u eksploziji plinske boce

Sedam osoba je povređeno kada je na benzinskoj pumpi na putu Vrbas–Kula prilikom punjenja plinske boce za domaćinstvo, koja je bila u gepeku automobila, došlo do eksplozije gasa, nezvanično saznaje RTS.

Među povređenima je i troje dece.

Povređeni su prevezeni u bolnicu i niko nije životno ugrožen.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 18. jun 2019, 18:52) - anonymous [neregistrovani]

....

Postoje punionice koje su ovlascene da pune boce ili se boce zamenjuju koje su napunjene i proverene od ovlascenih punionica. To sto neko na benzinskoj pumpi puni bocu i to u gepeku auto dovoljno govori da se radi o neovlascenoj i strogo zabranjenoj radnji . Auto gas koji koriste automobili i onaj sa kojim se pune boce za domacinstva dosta se razlikuju po mnogim osobinama bilo bi korisno objaviti clanak i informisati gradjane o opasnostima i nacinu koriscenja za oba gasa. Sto se tice benzinske pumpe na kojoj je doslo do incidenta dobro bi bilo objaviti ime firme i odgovornog lica kao i mere koje su preduzete protiv njih od strane odgovornih organa na prvom mestu protivpozarne policije. Gradjani u Srbiji dobro znaju da postoje oni kod kojih se ove radnje tolerisu a zna se i zbog cega.

(utorak, 18. jun 2019, 17:42) - anonymous [neregistrovani]

Kontrola plinskih boca (da li smo zemlja treceg sveta)

Ko to u Srbiji kontrolise plinske boce? Koga je briga za obicno domacinstvo?
Zadnji put na benzinskoj pumpi u Beogradu zamenili su gotovo novu plinsku bocu za jednu staru koja je licila na davno iskopanu iz nekog bunkera u 2. svetskom ratu (zardjala i prljava od zemlje). Nadam se da cu preziveti kao i ova sedmorica iz predhodne price ili vidimo se u citulji.